علي اکبر اشعري گفت: امروز نيز همچون سالهاي گذشته در اولين روز از اين ماه از تعدادي از قرآنهاي نفيس گردآوري شده توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملي از رمضان سال 1428 تا رمضان 1429 هجري قمري رونمايي ميکنيم.
وي تصريح کرد: اهميت نسخ خطي و ضرورت گردآوري آنها بر کسي پوشيده نيست، زيرا نسخ خطي در زماني کتابت شده اند که هنوز صنعت چاپ به وجود نيامده بود و کتابها به صورت دستنويس تحرير ميشدند.
مشاور فرهنگي رئيس جمهور با بيان اينکه نسخ خطي شناسنامهاي براي هر ملت که نشان دهنده تمدن و فرهنگ آن کشور و ملت است گفت: خوشبختانه در ميان نسخ خطي موجود در دنيا حوزه تمدن اسلامي و در راس آن قرآن از جايگاه والايي برخوردار است.
اين مقام مسئول تصريح کرد: کتاب آرايي در حوزه کشورهاي اسلامي پيرامون قرآن صورت گرفته و اوج هنر کتاب آرايي را ميتوان در آثار قرآني مشاهده کرد.
رئيس سازمان اسناد وکتابخانه ملي افزود: در مدت يک سال گذشته 38 جلد نسخه خطي قرآني خريداري شده که در اين مراسم 21 جلد از آنها رونمايي ميشود.
اشعري خاطر نشان کرد: نفيسترين نسخه خطي اين مجموعه مربوط به دوره فتحعلي شاه قاجار است که در سال 1291 هجري قمري توسط زين العابدين قزويني کتابت شده و توسط 35 هنرمند مختلف کار تذهيب و نگارگري کامل اين قرآن 600 صفحهاي با ششصد نوع تذهيب و تشعير مختلف به مدت سه سال انجام شده است./115
انتهای پیام/